OG3NE doopt eigen tulp

  Met champagne hebben Lisa, Amy en Shelley van OG3NE hun eigen tulp gedoopt. Een oranje bloem met gefranjerde bloemblaadjes.

  De zangeressen hebben de nieuwe tulp persoonlijk geselecteerd. ‘We wisten meteen dat deze tulp het zou worden. De kleur staat symbool voor onze deelname aan het Eurovisie Songfestival en de gefranjerde bloemblaadjes zijn bijzonder.’

  De nieuwe tulp wordt aangeboden door het radiostation 100% NL en de Nederlandse tulpenkwekers. De doop vond plaats bij tulpenkwekerij Wesselman Flowers in Roelofarendsveen.

  Eigenschappen

  Tulpenpromotie Nederland (TPN) zorgt dat de naam van de nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names. TPN-voorzitter en tulpenkweker Arjan Smit: ‘De tulp is een succesvol Nederlands visitekaartje in de hele wereld. We hopen dat OG3NE net als de tulp mooi tot bloei komt op het internationale podium”. De nieuwe tulp is veredeld door Remarkable Tulips uit Lisse. Het veredelingsproces van deze tulp duurde 19 jaar. Na de doop begint het vermeerderen van de nieuwe tulpenbol. De OG3NE-tulp is vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar.

  Bron: TPN | Foto’s: TPN/VidiPhoto