Een Nederlandse finalist voor internationale tuinbouwprijs

  Potplantenbedrijf OK Plant uit Naaldwijk is een van de negen finalisten die International Grower of The Year 2019 kan worden. Ze zijn het enige Nederlandse sierteeltbedrijf dat meedingt voor die titel. Hun nominatie geldt ook voor de categorie kamerplanten & bomen

  De AIPH (The International Association of Horticultural Producers) is de organisatie achter de International Grower of The Year Awards (IGOTY). De uitreiking van deze prestigieuze prijzen vindt plaats tijdens de IPM in Essen, in 2019 is dat op 22 januari.

  Er worden prijzen vergeven in drie categorieën: snijbloemen & bollen, kamerplanten & bomen en jonge planten. Ook is er één bedrijf dat de algehele titel van ‘International Grower of the Year’ mag dragen. Dit jaar won Ter Laak uit Wateringen die titel.

  Negen finalisten

  Dit jaar zijn er negen finalisten. De enige genomineerde uit Nederland is OK Plant, die in Naaldwijk diverse bloeiende potplanten teelt, waaronder Phalaenopsis. Nog drie finalisten komen uit Europa:  het Belgische bolchrysantenbedrijf Gediflora, het Deense Gartneriet Tvillingegaarden (Campanula, lavendel en cyclamen) en de Poolse kwekerij Clematis Źródło Dobrych Pnączy.

  De vier genomineerde bedrijven uit China zijn: Fujian Hongzhan Landscape Engineering, Inner Mongolia MGrass Ecological Environment, Jiangsu Zhonghe Flowers en Sichuan Colorful Forestry Development.

  De enige Afrikaanse finalist is Oserian Development Company Limited uit Kenia (snijbloemen)

  Blij en verrast

  “We zijn blij en verrast dat we Nederland mogen vertegenwoordigen in deze internationale competitie ”, zo reageren Rob en Désirée Olsthoorn van OK Plant. Afgelopen jaar waren zij genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Deze bijzondere erkenning was voor die organisatie aanleiding om de ondernemers voor te dragen voor IGOTY 2019. “Dat zij nu de finale hebben bereikt betekent een mooi internationaal podium voor deze ondernemers”, zegt Michiel van Ginkel, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

  Rob en Désirée Olsthoorn van OK Plant

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties