Omzet Plantion door grens van €100 miljoen

  Plantion presenteerde tijdens de algemene ledenvergadering op 13 december de voorlopige jaarcijfers. In 2017 gaat de omzet van Plantion door de grens van €100 miljoen en ook voor 2018 verwacht de veiling een lichte omzetstijging.

  Ook waren er enkele bestuurlijke wisselingen. Secretaris van het bestuur Willem Vianen en lid van de raad van commissarissen Gelli Madlener namen afscheid. De ledenvergadering stemde in met de toetreding van Marc Cleophas en met de personele unie van bestuur en raad van commissarissen. Tevens werd Martijn Meskers voorgesteld als lid van de raad van commissarissen.

  In een jaar waarin het aantrekken van de economie verder zichtbaar is geworden, komt de omzet van Plantion naar verwachting uit op €101,7 miljoen (+2,3%). De omzetgroei van bemiddeling (+6,6%), groencentrum (+10,2 %) en ‘nieuwe kanalen’ waaronder Plantion Digitale Marktplaats (+124%) stemt tot tevredenheid. De klokomzet eindigt lager (-3,6%), ondanks een stijging van het aantal klokkopers. Volgens Plantion is de daling te wijten aan het toenemend gebruik van alternatieve inkoopkanalen zoals webshops. Bij het noemen van de hoogtepunten van het jaar stond de directie onder meer stil bij de feestelijkheden in het kader van ‘100 jaar Plantion’ en bij de verhuur van de kroonkantoren in het gebouw, waarvoor in november een overeenkomst werd gesloten.

  Digitaal schouwen

  Met de blik gericht op 2025 is Plantion dit jaar begonnen met de uitvoering van het beleidsplan 2017-2020. Een van de speerpunten is om kwekers en kopers mee te nemen naar de digitale toekomst. In dat kader gaat Plantion met geavanceerde fotostraten alle binnenkomende producten van aanvoerders eenduidig fotograferen (partijfoto’s). Plantion is de eerste bloemenveiling die haar kwekers op deze manier ontzorgt. De partijfoto’s komen vervolgens voor kopers beschikbaar via een speciale app, zodat zij het assortiment voorafgaand aan het veilen digitaal kunnen ‘schouwen’.

  Na afloop van de ledenvergadering werd het maken van partijfoto’s van aangevoerd product in een testopstelling getoond. Plantion streeft ernaar om eind 2018 daadwerkelijk hiermee te starten. Ook werden andere toekomstgerichte projecten gepresenteerd, waaronder proeftuinen (noviteiten op de klok), experience (workshops en demonstraties voor klokkopers), online kopen (nieuwe versie Plantion Digitale Marktplaats) en klokvoorverkoop. Tot slot demonstreerde Plantion haar nieuwe fustwasmachine.

  Bron: Plantion | Foto’s: VVB Van Bree

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties