Onderzoek: bloemisten scoren dikke voldoende bij klanten

Bieden bloemisten voldoende kwaliteit en service? Places Nieuws heeft in opdracht van Telefoonboek.nl onderzocht hoe consumenten bloemenwinkels beoordelen. In totaal zijn er ruim duizend voldoendes gegeven aan bloemisten. Bloem met Stijl uit Eerbeek scoort in het onderzoek het beste.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er een lichte daling in het aantal bloemisten in Nederland. In het jaar 2007 waren er nog 4.145 vestigingen, anno 2018 waren dat er 3.550. Desondanks is de omzet na een aantal moeilijke jaren in 2016 weer gestegen. Vooral jongeren weten de weg naar de bloemenwinkel te vinden, zij komen daar voornamelijk om een plant te kopen. Bieden de bloemisten genoeg kwaliteit en service? Places Nieuws heeft in opdracht van Telefoonboek.nl uitgezocht hoe bloemisten beoordeeld worden door klanten.

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers naast het vinden van bedrijfsinformatie een beoordeling kunnen achterlaten. In totaal zijn er 2.898 beoordelingen gegeven voor bloemisten in Nederland. Deze beoordelingen kunnen zowel voldoende (cijfer van 6 of hoger) als onvoldoende (lager dan een 6) zijn. In totaal zijn er 1.159 voldoendes gegeven. Dit betekent dat de er over de meeste bloemisten positief wordt gesproken. Er zijn 290 onvoldoendes gegeven. Gemiddeld scoren bloemisten een 8,2.

Veruit de meeste klanten zijn zeer tevreden over hun bloemist. Klanten zijn erg tevreden over de goede service, verse en kwalitatief goede bloemen, leuk personeel en een mooi ingerichte winkel. De bloemisten die minder goed scoren, hebben volgens de klanten onvriendelijk personeel, de bloemen blijven maar twee of drie dagen goed en de bloemist is telefonisch onbereikbaar.

Best beoordeelde bloemist

Bloem met Stijl uit Eerbeek mag op basis van verschillende positieve klantervaringen in het zonnetje gezet worden, volgens de onderzoekers. Deze bloemist heeft 13 beoordelingen met een 10 ontvangen. Klanten complimenteren de vakkundige eigenaresse en het mooie bloemwerk dat goed geprijsd is.

Bron: Telefoonboek.nl/Places Nieuws | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties