De Boomkwekerij Markt Ongekende drukte op handelsbeurzen

  Ongekende drukte op handelsbeurzen

  0

  Handelaren zijn super tevreden over het sentiment onder inkopers van tuincentra. Tijdens recente handelsbeurzen was het overal een drukte van belang.

  Bij handelaar Arie Bouman Tuinplanten in Wijk en Aalburg sprak Dirk Bouman van een goede stemming onder zijn klanten. „Tuincentra hebben vorig jaar goed afgesloten en dat merk je aan de bestellingen. Ik heb het niet precies in beeld maar ik denk dat we voor lopen op vorig jaar”.

  Jochem Nieuwesteeg van handelaar Plant Collect spreekt van ’waanzinnige dagen’. „De combinatieverkoop van tuin- en kamerplanten gaat echt goed. Daarnaast kunnen inkopers aan de veilingklok steeds moeilijker slagen en daarvan profiteren wij.”

  Bij Groen-Direkt was tijdens de eerste beursdag na een paar uur van veel kwekers hun product al uitverkocht. „We hebben het druk gehad met het bellen van kwekers of ze nog meer leverbaar hebben”, aldus mede-directeur Gert Koert die halverwege de eerste beursdag (dinsdag) sprak van een ongekende drukte.

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.