Online bruidsevent Nederlandse en Finse studenten

Studenten Bloem & Design van Clusius Alkmaar organiseerden onlangs samen met modestudenten van HAMK-University in Finland het online bruidsevent Fashion and Flowers. In de afgelopen weken werd aan het event een fotoshoot op school toegevoegd, waarin studenten bruidsjurken en bloemwerken showden.

In het schooljaar 2019-2020 is Clusius Alkmaar een samenwerking aangegaan met de Finse designschool HAMK-University. Onze studenten Bloem & Design (klas 3) en Finse modestudenten werkten samen aan het bruidsevenement Fashion and Flowers. Oorspronkelijk zou het project in november 2020 in oude loodsen in Den Helder uitgevoerd worden, maar vanwege corona kon dat niet doorgaan. Daarom is besloten het plan aan te passen naar een online bruidsevenement.

Ontwerpproces

Na een gezamenlijke kennismaking met alle studenten en docenten van beide scholen via Teams volgden Engelstalige presentaties vanuit Finland over actuele modetrends en het maken van professionele moodboards. Twee studenten Bloem&Design gingen samen met zes Finse fashionstudenten aan de slag met het ontwerpproces. Samen ontwierpen zij drie jurken met bijpassend bloemwerk en regelde modellen om uiteindelijk samengevoegd te worden in het najaar tijdens het bruidsevenement.

In de voorbereidingen werden de bruidsjurken op tijd verstuurd en alle bloemen besteld. Maar de jurken bleven te lang tussen Finland en Nederland ‘hangen’ en konden niet tijdens het event worden getoond. Afgelopen weken kwamen de bruidsjurken uit Finland alsnog aan en hebben de studenten ze voorzien van passend bloemwerk. Via een fotoshoot op school onder leiding van fotograaf Quinten en modellen Fleur, Roos-Anne en Esmee is het resultaat van deze internationale samenwerking alsnog zichtbaar geworden.

Bron en foto’s: Clusius Alkmaar

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties