Bloem en Blad Bloemen en planten Ook Anthos/iBulb beëindigt bijdrage aan ‘Urbi et Orbi’

Ook Anthos/iBulb beëindigt bijdrage aan ‘Urbi et Orbi’

0

In het kader van de programmering en de budgetbesprekingen voor de promotieprogramma’s voor het jaar 2020 heeft Anthos/iBulb besloten om in navolging van het Bloemenbureau Holland (BBH) en Royal FloraHolland (RFH) haar jaarlijkse financiële bijdrage van 15.000 euro aan ‘Urbi et Orbi’ stop te zetten.

Het besluit is genomen omdat de sponsoring van deze activiteit niet past binnen de promotionele doelstellingen die Anthos/iBulb zich heeft gesteld. Die zijn voornamelijk gericht op het ontwikkelen van kennis bij de consument over bloembollen en bolbloemen. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van een breed nationaal en internationaal medianetwerk, dat – in combinatie met de nieuwste trendfotografie – continu voorzien wordt met informatie over het planten van bloembollen, het assortiment en het gebruik van bolbloemen op pot en in de vaas.

Aan activiteiten c.q. programma’s die niet óf in mindere mate aan die doelstelling voldoen, draagt iBulb in principe financieel niet meer bij. Daarbij komt dat binnen de beschikbare financiële kaders een steeds scherpe prioritering wordt aangebracht bij de keuzes van de programma’s. In relatie tot die doelstelling is aan Urbi et Orbi een lagere prioriteit toegekend dan heel veel andere programmaonderdelen. Het toekennen van een financiële bijdrage was ook om die reden niet meer verantwoord, aldus de organisatie.

Bron: Anthos/iBulb | Fotografie: Bloemenbureau Holland

Reageer op dit artikel

avatar