Ook volop aandacht voor groen tijdens Dutch Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers, verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad. Ook dit jaar is er weer volop aandacht voor bijzondere groenconcepten en de agri-business. Dit jaar is de DDW van 19 tot en met 27 oktober.

Gemeenschappen over de hele wereld worstelen met een vergrijzende bevolking en gezondheidzorg die steeds complexer en duurder wordt. Hierdoor wordt een veelomvattende aanpak op basis van nieuwe samenwerkingen steeds urgenter. Designers benaderen dit belangrijke en universele thema vanuit een verscheidenheid aan standpunten: van technologie voor mensen met gehoorproblemen tot gezond textiel, en van kantoren die beweging stimuleren tot huizen met een nadruk op welzijn. In het Klokgebouw in Eindhoven presenteren zij hun ontwerpen.

Graduation Show

Ook de jaarlijkse Graduation Show neemt een belangrijke plaats in de Dutch Design Week in. Voor het tweede jaar op rij vindt de show plaats in de voormalige Campina fabriek. Alle afgestudeerden tonen hier hun ontwerpen op verschillende gebieden.

Op Antenna 2019 kunnen bezoekers de nieuwe generatie jonge designtalenten van over de hele wereld ontmoeten. Op maandag 21 oktober vanaf 10.00 uur vindt de derde editie van de Antenne conferentie plaats met twintig van de beste jonge designers op het podium.

Studio Agri meets Design 

Agrariërs zitten in de stal, op het land of in de kas. Designers zitten in hun studio of werkplaats. Het zijn twee gescheiden werelden. Klopt dat? Agri meets Design bewijst al zeven jaar lang dat boeren en ontwerpers elkaar juist veel te bieden hebben: nieuwe inzichten, andere invalshoeken, slimmere verandering en verduurzaming. Om de successen van deze samenwerkingen te vieren en overheid, wetenschap, bedrijfsleven én burgers te inspireren, opent STUDIO Agri meets Design haar deuren. Van 19 tot en met 27 oktober is STUDIO Agri meets Design te gast op Sectie-C (Hal 10), één van de traditionele hotspots tijdens DDW.

Bron en foto’s: Dutch Design Week / Iris Rijskamp

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties