Bloem en Blad Vakmanschap Open competitie bloemsierkunst op Gardenista

Open competitie bloemsierkunst op Gardenista

0

Gardenista organiseert volgend jaar in mei voor het eerst een competitie bloemsierkunst die voor iedereen open is; studenten, amateurs en professionals worden uitgenodigd om mee te doen. Een professionele jury beoordeelt alle bloemwerken per categorie.

Iedereen maakt kans zich te kwalificeren voor de voorronde door vijf foto’s te sturen van hun beste werk, vergezeld van een motivatie; deze kunnen gestuurd worden naar bloemschikken@gardenista.nl. De dertig beste inzendingen uit elke categorie worden gekozen door een professionele jury, bestaande uit Marcel van Dijk, Jan van Doesburg, Jacqueline Boerma, Elso Post, Natasja Kops en Frieda Brinkman. Degenen die door zijn, brengen hun bloemwerk op dinsdag 14 mei naar het evenement, dat beoordeeld wordt door de jury. De beste drie uit elke categorie wordt uitgenodigd om zondagmiddag 19 mei tegen elkaar te strijden op het podium met verrassingsmaterialen.

De jury bepaalt in welke klasse je mag deelnemen. Elke klasse heeft hetzelfde hoofdthema en krijgt een apart sub-thema. De stukken worden vijf dagen tentoongesteld voor alle bezoekers. Tegelijkertijd vinden verschillende evenementen plaats op het gebied van bloemsierkunst, zoals aanschuifworkshops, lezingen, verhalen van meesterbinders, aankledingen voor feesten en partijen, nieuwe technieken enzovoort.

Nieuwe show

KMTP Groei & Bloei is de initiatiefnemer van de nieuwe vijfdaagse show Gardenista, die plaatsvindt van 15 tot en met 19 mei op het landgoed van kasteel Ophemert in Ophemert. Centraal op het terrein staat een enorme tent van 15.00 m2 die uitpuilt met alles wat met bloemen te maken heeft, inclusief de bovengenoemde wedstrijd.

Bron en foto: Gardenista

Reageer op dit artikel

avatar