Open dagen snijhortensia bij HBA

Bij HBA in De Kwakel vinden op donderdag 3 en vrijdag 4 september open dagen plaats voor snijhortensiakwekers, handelaren en hun relaties. Bezoekers kunnen een aantal nieuwe snijrassen bekijken en informatie uitwisselen in een persoonlijke sfeer.

Omdat de FlowerTrials door corona niet doorgingen, organiseerde HBA in juni een VIP-event voor pothydrangeakwekers. ,Het houden van een kleinschaligere presentatie is ons goed bevallen’, zegt Jaap Stelder van HBA. ‘Daarom organiseren we voor snijhortensiakwekers nu twee aparte open dagen met inachtachtneming van de coronamaatregelen van het RIVM.’

Tijdens de open dagen toont HBA een aantal nieuwe soorten, zoals de spierwitte Royal Wedding en de blauwe Royal Parade. Van Royal Opera, Royal Palace en diverse andere soorten zijn naast de verse ook de eerste doorgekleurde bloemen te bekijken.

Stand van het gewas

Teeltdeskundige Erik van Rossum praat bezoekers bij over de stand van het gewas. Hij heeft een proef gedaan met het toppen van planten op verschillende tijdstippen en laat zien hoe de verschillende soorten daarop reageren. Ook is hij bezig met de opkweek van jonge planten die in het najaar worden uitgeleverd aan kwekers en toont hij graag hoe de jonge planten zich ontwikkelen.

Bron: HBA | Foto: Jaap Stelder

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties