Oplage Bio-bos bloomon deze zomer verdrievoudigd

In 2020 lanceerde bloomon een gemengd boeket van 100% biologische bloemen. Het boeket was elke week stijf uitverkocht. Dit jaar brengt de online bloemist daarom de Bio-bos opnieuw op de markt, in een drie keer zo grote oplage en nu ook in Duitsland.

De Bio-bos is vanaf 7 juli te bestellen in de online floral shop – door kou en regen later dan gepland – tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn. ‘De Bio-bos is gevuld met verschillende seizoensfavorieten, zoals Allium, Helianthus, Gladiolus en Consolida’, vertelt Anton van Duijn, style director bij bloomon. ‘Hoe het daadwerkelijke design eruit komt te zien, is afhankelijk van welke bloemen er beschikbaar zijn. Zo spelen de weersomstandigheden een grote rol bij het aanbod van biologische bloemen; de natuur bepaalt. Dat maakt het spannend en avontuurlijk. Samen met onze kwekers zetten we alles op alles om een groot publiek een verrassend en divers biologisch boeket aan te bieden.’

Samenwerking met kwekers

Lara Velmans van De Bloementuin in Zwolle is een van de kwekers die bloemen levert. ‘Ik vind het belangrijk om biologische bloemen in de schijnwerpers te zetten en een bijdrage te leveren aan een zo groot en divers mogelijk aanbod. Het is een prachtige uitdaging vanwege het spel met de natuur en gespecialiseerde kweektechnieken.

Een van de andere biologische bloemenkwekers is Marjolein Oltheten van kwekerij Loverendale in Oostkapelle. Loverendale bestaat al sinds 1926 en is een van de eerste biologisch-dynamische landbouwbedrijven van Nederland. Marjolein is blij dat biologische bloemen steeds meer aandacht krijgen: ‘Het kweken van biologische bloemen heeft heel wat voeten in de aarde. Dat een groot publiek nu dit boeket kan bestellen, zet gezonde landbouwsystemen in de kijker.’

Deze zomer is een verhoogde, maar beperkte oplage van 750 stuks per week beschikbaar voor Nederland, België en – nieuw dit jaar – Duitsland. De Bio-bos is verkrijgbaar van 7 juli tot eind september (of zolang de bloemen beschikbaar zijn).

Duurzame verpakking

De verpakking van de Bio-bos is dit jaar (bijna) volledig recyclebaar. Zo wordt de bos in een box van 100% gerecycled karton verpakt en zijn de bloemen ingepakt met papier gemaakt van gras. De hydraterende spons van de Bio-bos is bio-based en composteerbaar, en mag weggegooid worden bij het gft-afval. Bij elke Bio-bos wordt een speciaal bloeikaartje toegevoegd met meer informatie over de biologische bloemen, dat bestaat uit duurzaam papier van gerecyclede oude kranten. Er zijn ook bloemzaadjes in verwerkt. Wanneer je de kaart in de aarde legt, groeien er veldbloemen uit.  Daarnaast is de bloemenvoeding van Chrysal 99% bio-based. Het papieren zakje is gemaakt van TFC-pulp en heeft een water-based coating. Dit betekent dat je het zakje kunt weggooien in de papierbak. De bijpassende Pixie vaas wordt beschermd door oprekbaar papier, in plaats van plastic.

Bron en foto’s: bloomon

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties