Opnieuw een geslaagde Masterclass Bruidswerk

Voor de tweede keer dit jaar organiseerde Bloem&Blad in samenwerking met Bloemengroothandel van der Vijver een masterclass Bruidswerk. Ook dit keer waren de deelnemers enthousiast. ‘Zo goed om weer zelf vernieuwend bezig te zijn.’

De Masterclass is op 21 september gegeven door Annemarie Kromhout-Hoekstra en Bianca Hoogenboom bij Bloemengroothandel Van der Vijver.

Verkopen

Annemarie en Bianca hadden niet alleen aandacht voor het handgebonden boeket, fijn werk (corsage, armband of diadeem) en het grotere werk (prieel, backdrop of grondstuk) maar besteedden ook veel aandacht aan het verkopen van het bruidswerk. Hoe zorg je ervoor dat jouw werk gewaardeerd wordt en dat jouw klant de tarieven begrijpt? ‘Laat klanten niet jouw tijdschema bepalen’, zei Annemarie. ‘Wees lief, maar op je eigen voorwaarden.’ De deelnemers vonden deze toevoeging enorm waardevol.

Annemarie Kromhout-Hoekstra en Bianca Hoogenboom besteedden ook veel aandacht aan het verkopen van bruidswerk.

Voor het eerst is er ook gekozen om een deel van de masterclass aan te bieden als avondmodule. Een tweede groep maakte ’s avonds een handgebonden boeket en een corsage.

De masterclass is mede mogelijk gemaakt door Van der Vijver Bloemengroothandel, MEERgroothandel, Smithers Oasis, Mediaverdi, Interplant Roses en Summit Gerbera. De volgende masterclass heeft als thema Afscheidsbloemen en is op dinsdag 19 of woensdag 20 oktober.

Bron en foto’s: Bloem&Blad

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties