Opnieuw oplichting door ‘hovenier’ via Werkspot

  Opnieuw blijkt een ‘hoveniersbedrijf’ via Werkspot diverse klanten te hebben opgelicht. Nadat eerder via tv-programma Opgelicht bleek dat het bedrijf HS Combinatie uit Woerden klanten voor duizenden euro’s had belazerd, kwam nu opnieuw een fraudezaak aan het licht, deze keer door PUL Hoveniers en Infra.

  De werkwijze van PUL Hoveniers lijkt een kopie van die van de eigenaar van HS Combinatie. Via online klussensite Werkspot haalt het bedrijf opdrachten binnen. Klanten wordt gevraagd vooraf te betalen voor materialen. Vervolgens horen de klanten niets meer van het betreffende bedrijf.

  Het programma Opgelicht doet de werkwijze van het bedrijf uit de doeken: „Maar liefst 21 mensen onderhandelen in de zomer met PUL Hoveniers en Infra over het aanleggen van hun tuin, oprit of het plaatsen van een schutting. De eigenaar van het bedrijf, volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel een zekere Patrick Pul, nam via Werkspot contact met hen op.”

  Misbruik van coronacrisis

  Net als bij HS Combinatie, maakt men misbruik van de coronacrisis, en verloopt al het contact telefonisch in plaats van fysiek. De oplichter gaat nog een stap verder. Twee dagen voor aanvang van de klus krijgen klanten een mail waarin het bedrijf schrijft dat twee medewerkers besmet zijn met het coronavirus. Eén medewerker ligt inmiddels op de IC en de andere is positief getest. Daardoor moet het volledige bedrijf in quarantaine.

  Bedrijf geblokkeerd

  Na melding bij Werkspot door een van de gedupeerden heeft het platform PUL Hoveniers geblokkeerd. De gedupeerde klanten zijn door Werkspot gecompenseerd. Naar aanleiding van de fraudezaken heeft het platform inmiddels aanpassingen gemaakt. Zo is een nieuw fraudedetectiesyteem in gebruik genomen dat waarschuwt bij verdacht gedrag. Het platform benadrukt nooit een aanbetaling te doen als men de vakman nog nooit gezien of gesproken heeft.

  De redactie van Opgelicht vermoedt dat achter de twee fraudezaken dezelfde personen zitten. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Deze inventariseert alle aangiften in de hovenierszaken HS Combinatie en PUL Hoveniers en Infra. Er wordt gekeken of een onderzoek naar de fraudezaken kan worden gestart. 

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties