PaperTree voor een duurzame kerst

Jaarlijks worden er zo’n 2,7 miljoen kerstbomen verkocht in Nederland. Een groot deel hiervan wordt na amper drie weken trouwe dienst weggegooid. Een manier van consumeren die in de huidige tijd niet meer kan, vindt Carmela Bogman. De studio ontwierp PaperTree als bijdrage aan een duurzame kerst.

PaperTree is een elegante kerstboom gemaakt van gerecycled karton afkomstig uit Nederland. De ingenieuze vouwtechniek zorgt ervoor dat de boom zowel stevig als elegant is. De boom is eenvoudig te versieren met kerstballen, maar ook met magneten of pushpins. Zijn de feestdagen voorbij? Dan kan PaperTree in een handomdraai opgevouwen worden. Hierdoor neemt de boom weinig ruimte in en kan makkelijk opgeborgen worden.

Drie kleuren
PaperTree, een ontwerp van Studio Carmela Bogman, is verkrijgbaar in de kleuren white , soft green en black. De papieren kerstboom is vanaf eind september verkrijgbaar.

Bron en foto’s: Studio Carmela Bogman

Vandaag verschijnt de Trendspecial van Bloem&Blad die helemaal in het teken staat van duurzaamheid. Kijk voor een abonnement op de website.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties