Pauze voor Plasbokaal

Dit jaar is er geen lelieshow van kwekerij De Plas/Artemis Lilies en dus ook geen uitreiking van de zogenoemde Plasbokaal. Waarschijnlijk komt er een internationale editie.

De organisatie wil 2016 gebruiken om te ontdekken hoe er volgend jaar een doorstart van de lelieshow komt. Hoogstwaarschijnlijk zal dat in het buitenland zijn. Artemis Lilies schrijft in het persbericht: ’De wereld wordt steeds kleiner, grenzen vervagen en we voelen ons meer en meer met elkaar verbonden’. De organisatie ziet de pauze niet als het einde van de Plasbokaal, maar als compleet nieuw begin vol met nieuwe kansen om hun passie voor lelies te tonen.

Mooiste lelies
Het begon ooit als een wedstrijd om de Plasbokaal. Medewerkers van leliekwekerij De Plas in het plaatsje Noorden werden net als vakgenoten uitgedaagd om van bollen van hetzelfde soort de mooiste vaas lelies te broeien. Uiteindelijk werd het tevens een show met ruim driehonderd vazen, één van de grootste lelieshows in Nederland. In het vak staat de hele happening bekend als de Plasbokaal.
Jarenlang was de kwekerij in Noorden in september plaats van handeling. Die locatie wordt gesloopt. In 2014 werd uitgeweken naar De Watertuin in Naaldwijk en afgelopen jaar was bollencoöperatie CNB gastheer. Toen vond de show begin november plaats tijdens de vakbeurzen IFTF en FHTF.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij | Foto: Artemis Lilies