Pikken jouw kamerplanten de juiste vibes op?

De plantentrend is al enige tijd aan de gang, maar is sinds de coronapandemie alleen nog maar groter geworden. Data van Spotify tonen nu aan dat muziek voor planten wereldwijd in opmars is. De playlist Music for Plants is inmiddels explosief gegroeid in populariteit en geeft de juiste vibes aan je groene vrienden volgens de streamingdienst.

De afgelopen twaalf maanden nam het aantal streams van de Spotify-playlist Music for Plants toe met bijna 1400%. In de lijst staat ook het nummer ‘Wading through the wetlands’ van de Nederlandse artiest Santpoort. Het exotische nummer is inmiddels al bijna vijf miljoen keer beluisterd. Santpoort zegt daarover: ‘De natuur is één van de grootste inspiratiebronnen in mijn werk, dus heel mooi als planten daar goed op groeien. Plantasia van Mort Garson, die claimt niet voor mensen maar voor planten muziek te maken, is een van mijn all time favourites. Ik denk dat mijn muziek daar enorm door geïnspireerd is, zowel direct en indirect.’

Muziek voor planten in de ochtend

De luistercijfers tonen ook aan dat de ochtend wereldwijd het populairste moment is voor Spotify-gebruikers om de playlist af te spelen voor hun planten. Daarnaast blijkt uit de doelgroepgegevens dat één op de tien (12%) mensen overal ter wereld het afgelopen jaar audio (muziek of podcasts) heeft gebruikt om hun planten te verzorgen. Eén op de vijf (21%) heeft dan weer meer tegen zijn of haar kamerplanten gepraat.

Meeste playlist voor jasmijn

Veel gebruikers hebben ook zelf afspeellijsten voor planten gemaakt. De plant waarvoor wereldwijd de meeste playlists gemaakt zijn, is jasmijn, gevolgd door klimop en vanda.

28% van de ondervraagden wereldwijd gaf aan dat het verzorgen van kamerplanten hen een concreter doel in het leven geeft, en één op de vier (26%) zei zijn of haar passie voor kamerplanten in de toekomst wellicht te zullen voortzetten.

Top 5 ‘plantennummers’

Top 5 nummers die wereldwijd opduiken in plant playlists van Spotify gebruikers:

New Slang – The Shins

The Only Living Boy in New York – Simon and Garfunkel

Don’t Panic – Coldplay

Let Go – Frou Frou

Such Great Heights – Iron & Wine

Bron: Spotify | Beeld: Spotify en YouTube

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties