Pioen- en Irisweken bij CNB in Lisse

De Mijnzaal van het CNB handelscentrum is omgetoverd tot een grote, gekoelde showruimte met meer dan 150 vazen pioenen en bijna 90 vazen irissen. Van Iris zijn zowel bekende als gloednieuwe rassen te zien.

Het irisassortiment bestaat uit fijn- en grofbollige soorten, waaronder Autumn Princess (Maveridge International) en Salvatore (Hommes Iris), de winnaars van de KAVB-iriskeuring van maandag 6 juni. De irisshow is gerealiseerd in samenwerking met de inzenders Hommes Iris, Iris Nova, Gebr. De Wit, Maveridge, Duin & Duin, P.A.M. Klaver, Fa. Frans, kwekersvereniging White Magic en bloemenkweker C. Bakker. CNB vertegenwoordiger Hans Pater is aanwezig voor meer informatie over de irissen.

26 inzenders pioen
In totaal 26 inzenders vullen de CNB Pioenweken in. Hierdoor komen 135 soorten op vaas en pot op een locatie bij elkaar. Met name Bartzella en Belgravia trekken de aandacht. CNB vertegenwoordiger Ron Hoogeveen geeft graag een rondleiding en vertelt meer over de recent gelanceerde website www.dutchpeonies.nl. De KAVB-keuring pioenen vindt plaats op maandag 13 juni.

De show is tot en met vrijdag 17 juni alle werkdagen gratis te bezoeken van 8:30 tot 17:00 uur. CNB is te vinden aan de Heereweg 347 in Lisse.

Bron en foto: CNB