Bloem en Blad Bloemen en planten Pioenroos staat in juni op de Bloemenagenda

Pioenroos staat in juni op de Bloemenagenda

0

Het is juni en dat betekent dat het tijd is voor de pioenroos. De Paeonia is een geliefde bloem in mono- en gemengde boeketten, bruidsboeketten en arrangementen. De Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland besteedt extra aandacht aan deze bloem.

Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er met een enkele rij bloemblaadjes, met halfdubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: Paeonia is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze en donkerrood. En de geur van pioenrozen is heerlijk zoet.

Symboliek

De pioenroos staat onder meer voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat hij een graag geziene gast is op bruiloften.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2017. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.

Bron en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

Reageer op dit artikel

avatar