Vakblad voor de Bloemisterij Het vak PlanetProof wordt de enige naam, Milieukeur verdwijnt

  PlanetProof wordt de enige naam, Milieukeur verdwijnt

  0

  Toen PlanetProof dit voorjaar als nieuwe naam naast Milieukeur werd geïntroduceerd, werd gezegd dat beide labels vooralsnog naast elkaar bleven bestaan. Per 2019 in ieder geval niet meer voor plantaardige producten.

  Vanaf 1 januari 2019 is het voor plantaardige producten alleen nog maar mogelijk om On the way to PlanetProof toe te passen. Voor bloemisterijtelers heeft dit geen gevolgen. Momenteel voert geen enkele snijbloemen- of potplantenteler immers het Milieukeurmerk, omdat het keurmerk voor een exportgerichte productie onvoldoende meerwaarde heeft.

  Om de overgang te vergemakkelijken zijn de tarieven voor afdracht voor PlanetProof en Milieukeur per 1 oktober 2017 aan elkaar gelijkgesteld conform de lagere tarieven voor Milieukeur. Deze tarieven blijven ook in 2018 gelijk aan elkaar.

  SMK gaat ervan uit dat hiermee duidelijkheid is geschapen en verwarring over het bestaan van de twee namen naast elkaar is weggenomen. „We vertrouwen erop dat de transitie van Milieukeur Plantaardig naar On the way to PlanetProof versneld zal plaatsvinden en dat keurmerkhouders enthousiast de implementatie van de nieuwe keurmerknaam zullen oppakken”, aldus stichting MK.

  Reageer op dit artikel

  avatar