Hortipoint Plantarium klaar voor de start

  Plantarium klaar voor de start

  0

  Plantarium 2018 staat in de startblokken. De plattegrond is gereed en de contouren van de beurs zijn op de vloer uitgezet. ‘Het was een uitdaging om de entree van de nieuwe locatie zodanig vorm te geven dat de bezoeker bij binnenkomst zich al in een groene oase waant. Ik ga nog niet te veel prijsgeven, maar we denken dat we daarin zijn geslaagd’, zegt beursmanager Jos van Lint.

  Plantarium 2018 is tot op de laatste vierkante meter bezet. Met een beursvloeroppervlakte van 12.000 m2 is gekozen voor een compacte opzet. Voor de noviteitenkeuring zijn 95 nieuwe planten aangemeld, waarvan 88 inzendingen zijn geaccepteerd. De keurmeesters van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse culturen (KVBC) gaan de planten keuren. De noviteiten worden in de hal langs de groene loper gepresenteerd.

  Jaarlijks wordt ook de persprijs uitgereikt en toegekend door een jury van internationale vakjournalisten. De persprijs is er in twee categorieën: Tuin-, balkon- en terrasplanten en Concepten. Dit jaar zijn er in totaal veertien aanmeldingen.

  Data en locatie

  Plantarium en de najaarsbeurs van GROEN-Direkt, samen onder één dak, vinden plaats van 22 tot en met 24 augustus aan de Denemarkenlaan 11. De locatie is te bereiken via de parkeerplaats op het Greenpark Boskoop. De openingstijden zijn van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur. De entree is gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart of door digitale voorregistratie.

  Bron en foto: Plantarium

  Reageer op dit artikel

  avatar