Plantarium komt met Greentours

Plantarium krijgt tóch een fysiek gedeelte. Onder de naam Greentours zet een deel van de Plantarium-deelnemers de deuren van hun kwekerij open voor vakbezoekers.

Greentours is een idee van kweker Paul Bremmer die hiervoor bij de organisatie van Platarium Digital Expo aanklopte. „Ik wil in het najaar toch graag een moment hebben om klanten te spreken.”

Bremmer zegt gekeken te hebben naar het model van de Flower Trials. „Dit is een mooi concept en al jaren een succes. Op één platform staat informatie over welke bedrijven te bezoeken zijn en kunnen gasten een route plannen langs kwekers. Ook hotels staan op de site aangegeven.” Bremmer mailde het idee naar tien collega’s en daarvan wilde volgens hem de helft de deuren van hun bedrijf wel openzetten.

’Kwekerijbezoek is veiliger’

Daarop benaderde Bremmer de beursmanager van Plantarium, Jan van Seventer. „Klanten willen misschien geen beurs bezoeken, maar wel een kwekerij. Dat is toch wat veiliger. En als er meer kwekers meedoen wordt het voor klanten ook weer interessanter om te komen”, legde hij Van Seventer uit. Greentours, als onderdeel van Plantarium was geboren.

Greentours wordt gehouden in week voorafgaand aan Plantarium, de week waarin onder andere Najaar Showroom Groen-Direkt plaatsvindt, en loopt door tot na Plantarium: van 24 augustus tot en met 4 september.

Lees meer over de ontwikkelingen rondom Plantarium in De Boomkwekerij 15/16. Wat is bijvoorbeeld de mening van kwekers over deze digitale editie? Dit nummer ligt vanaf 17 juli bij abonnees op de mat.

Beeld: Plantarium Digital Expo

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties