Plantion voert slottijd in voor vervoerders

Om vooral de nachtelijke aanvoer van producten te spreiden, werkt Plantion vanaf nu met slottijden. Elke vervoerder moet voortaan een half uur boeken, waarbinnen hij zijn goederen lost. Het voordeel hiervan is dat hij direct kan lossen en binnen een halfuur weer de weg op kan. Met meer spreiding wil de veiling de producten efficiënter en met meer aandacht gereedmaken voor het veilen.

De vervoerder die producten bij Plantion wil lossen, logt in op de webportal van waaruit hij de Time Slot Management-app opent. In deze app volgt de vervoerder enkele stappen en selecteert hij een halfuur in het overzicht van beschikbare slottijden. Op het afgesproken tijdstip dockt hij aan bij Plantion en meldt hij zich bij een logistiek medewerker die waar nodig assistentie kan verlenen. Het proces van lossen en het laden van eventuele retourvracht neemt zodoende maximaal een halfuur in beslag. Chauffeurs die onderweg naar Plantion vertraging oplopen of vergeten zijn een slottijd te reserveren, mogen wel lossen maar zijn afhankelijk van nog beschikbare tijden. De webportal en de app zijn ontwikkeld door Boltrics, een gespecialiseerde softwareontwikkelaar voor logistieke dienstverleners.

Plantion-medewerker Eelco van der Vegt, projectleider Time Slot Management.

 

Piekbelasting

Plantion neemt deze maatregel vanwege de toegenomen drukte in de nachtelijke aanvoer. Vooral tussen 03.00 en 05.00 uur was er regelmatig sprake van een piek, waarin het uiterste werd gevraagd van de logistieke capaciteit. In een korte periode moesten veel ladingdragers gereed worden gemaakt voor het veilen om 06.00 uur. En er was weinig tijd om consequent alle producten te fotograferen.

De veiling vraagt vervoerders ook om producten voor bemiddeling overdag aan te voeren. En bij het aanvoeren voor huurders van boxen en het groothandelscentrum moeten chauffeurs gebruikmaken van de desbetreffende docks.

Bron: Plantion | Foto’s: VVB Van Bree

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties