Platform Duurzame Handel verder als Sustainable Suppliers

De deelnemers van het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste planten gaan per 1 januari verder als stichting onder een nieuwe naam: Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products. De deelnemers kunnen zich in de markt met een logo onderscheiden.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die retailers, markt en samenleving stellen, hebben de deelnemers ambities op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Sinds enkele jaren voert BQ Support bij voorjaars- en zomerbloeiers van bloembollen ‘mystery shopping’ uit. Onder de nieuwe stichting wordt dit voortgezet. Focus ligt hierbij op bloeibaarheid en soortechtheid. Na elke ronde bekijken de deelnemers welke verbeteringen mogelijk zijn om de kwaliteit van de door de deelnemers verhandelde producten verder te verbeteren.

Bewustwording

De deelnemende handelsbedrijven het doel gecertificeerd te zijn volgens MPS-Florimark Good Trade Practice (MPS-GTP) of een minimaal vergelijkbaar certificaat. Voor de in Nederland gekweekte producten is de ambitie om in 2024 uitsluitend nog gecertificeerde producten te verhandelen. De groep bestaat op dit moment uit 21 deelnemers die actief zijn in bloembollen, vaste planten, bolbloemen en bollen in pot.

Bron en beeld: Sustainable Suppliers

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties