Pluktuin Flower Bulb Day geskipt vanwege corona

Zaterdag 7 maart vond in San Francisco Flower Bulb Day plaats. Royal Anthos, verantwoordelijke voor de organisatie van het evenement, had plots te maken met de gevolgen van het coronavirus. De pluktuin kon daarom niet doorgaan. De bloemen werden nu uitgedeeld aan het publiek: 100.000 tulpen en – nieuw dit jaar – honderden lelies, hyacinten en irissen.

Lange tijd leek het erop dat niets de aanleg van de tulpenpluktuin op Union Square in de weg zou staan. Maar dat pakte op het laatste moment anders uit. Vanwege het coronavirus kondigde de burgemeester van San Francisco vrijdagavond plotseling en per direct nieuwe maatregelen af, die onder meer betrekking hadden op de organisatie van grote evenementen. Hieraan kon naar de mening van Royal Anthos niet in alle opzichten worden voldaan, zodat onvoldoende kon worden ingestaan voor de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Om die reden kon de aanleg van de pluktuin niet doorgaan.

Vrachtwagens al onderweg

‘Er is overwogen om het evenement in zijn geheel af te blazen, maar daar hebben we toch van afgezien, ook omdat de zeven vrachtwagens met bloemen al onderweg waren naar San Francisco. Als alternatief voor de pluktuin hebben vrijwilligers zelf bossen tulpen gemaakt en die vervolgens aan het publiek uitgereikt. Daardoor werd een betere spreiding van de bezoekers bereikt en is voorkomen dat er lange rijen wachtenden rond het plein kwamen te staan. Vanwege het besmettingsgevaar moest juist dat worden voorkomen’, aldus Anthos-voorzitter Henk Westerhof.

Ondanks deze aanpassingen spreekt de organisatie van een geslaagde en succesvolle Flower Bulb Day. ‘Het uitdelen van de bossen leidde tot vele enthousiaste reacties van de duizenden bezoekers en in enkele uren tijd hadden alle bloemen een nieuwe bestemming gevonden.’

Bron en foto’s: Royal Anthos

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties