Bloem en Blad Bloemen en planten Podium voor lelies op Dutch Lily Days

Podium voor lelies op Dutch Lily Days

0

Met de Dutch Lily Days heeft lelietelend Nederland weer vier dagen lang zijn eigen podium om de bloem te etaleren. De negende editie van het evenement duurt van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni.

Uit onderzoek onder de bezoekers blijkt dat de formule nog altijd aanspreekt, maar dat de grote internationale groei in de afzet wat afneemt. Landen als China en Vietnam, een paar jaar terug nog gebombardeerd tot coming markets voor het gewas, doen het wat rustiger aan in de expansie van de teelt.

Met veertien deelnemers zijn de Dutch Lily Days weer een goede staalkaart voor de stand in het gewas. De data laten zich ook dit jaar combineren met nog een groot evenement voor de Hollandse sierteelt: de Flower Trials.

De Dutch Lily Days zijn uitsluitend toegankelijk voor vakgenoten. Die kunnen van 4 tot en met 7 juni terecht bij P. Aker, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Onings Holland, C. Steenvoorden, GAV’s Lilies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal van Zanten.

Bron en foto: Dutch Lily Days

Reageer op dit artikel

avatar