Poëtische bloemen van bijenwas in Flower Art Museum

Het Flower Art Museum in Aalsmeer brengt tot eind juni een solotentoonstelling van kunstenares Suus Suiker. Zij schildert poëtische bloemvoorstellingen met gepigmenteerde warme bijenwas.

Suus Suiker (1966) is een rijzende ster in de Nederlandse kunstwereld. In 2017 liet zij het schilderen met acrylverf los om zich te bekwamen in de mixed-media kunst met warme bijenwas. Haar werk wordt geëxposeerd in gerenommeerde galeries en in 2020 haalde zij de top-20 van de Kunstenaar van het Jaar-verkiezing. Het werken met bijenwas (encaustische schilderkunst) combineert ze met het gebruik van inkt, krijt, olieverf en fotografie. Hieruit ontstaan weelderige odes aan de schoonheid en kracht van de natuur.

Expositie verlengd

De tentoonstelling Poetry in Wax met circa dertig werken uit de periode 2017-2021 en een kunstenaarsfilm zou aanvankelijk in januari openen. Door de lockdown is de expositie verlengd tot eind juni. Het museum hoopt zo snel mogelijk volledig open te kunnen, en tot die tijd is de tentoonstelling online te zien of door een gratis bezoek aan de museumwinkel te boeken. Via de verantwoorde aanlooproute is hierbij toch een blik op de expositie mogelijk.

Bron en foto’s: Flower Art Museum

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties