De Boomkwekerij Nieuws Poolse Clematis-kwekerij wint internationale prijzen

Poolse Clematis-kwekerij wint internationale prijzen

0

Het Belgische bolchrysantenbedrijf Gediflora heeft de titel International Grower of the Year 2019 gewonnen, maar ook de Poolse Clematis-kwekerij Źródło Dobrych Pnączy Spółka viel in de prijzen van de jaarlijkse competitie.

Internationale sierteeltorganisatie AIPH maakte de winnaars van de jaarlijkse competitie bekend op de IPM.

Gediflora won de eretitel en goud in de categorie ’jonge planten’. Het zilver in deze categorie ging naar Źródło Dobrych Pnączy Spółka. Brons was voor Sichuan Colorlink uit China.

De Poolse Clematis-kwekerij won wel goud in een andere categorie, ’afgekweekte planten en bomen’. In deze categorie won verder OK Plant uit Nederland (bloeiende potplanten) zilver, en brons was voor Fujian Hongzhan Landscape Engineering uit China.

De categorie ’duurzaamheid’ is gewonnen door Inner Mongolia M*Grass Ecological Enviroment uit China. Zilver ging naar het Deense Gartneriet Tvillingegaarden (Butterfly Garden; Campanula, lavendel en cyclamen). Geen bedrijf won brons in deze categorie.

De categorie ’snijbloemen’ is gewonnen door Oserian Development Company uit Kenia. Zilver ging naar Jiangsu Zhonghe Flowers, ook uit China. Ook hier won niemand brons.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar