‘PSD2 staat los van Floriday’

  Royal FloraHolland heeft de einddatum voor 100% digitaal via Floriday losgelaten. Dit roept vragen op in de sector. Want moest FloraHolland niet snel voldoen aan de PSD2-wetgeving? Volgens David van Mechelen, CFO bij Royal FloraHolland, staat de digitalisering los van het PSD2-verhaal. „Het is een eigen leven gaan leiden.”

  FloraHolland benadrukt dat het platform Floriday los staat van PSD2-wetgeving. „Floriday is ontwikkeld om de sector te digitaliseren. Daar was een nieuwe, toekomstbestendige infrastructuur voor nodig. Vanuit de ledenraad is de vraag gekomen om het proces te versnellen. Later kwam pas het PSD2-verhaal voorbij en hebben wij de route iets aan moeten passen”, legt Van Mechelen het tijdspad uit. 

  Hij steekt de hand in eigen boezem en geeft toe dat de communicatie niet altijd helder is geweest. „Ook door ons eigen toedoen is dit PSD2-verhaal een eigen leven gaan leiden. Wij hebben uit verschillende hoeken het advies gehad om te werken met een deadline, omdat je dan de sector in beweging krijgt. Alleen bleek de einddatum niet realistisch.”

  Meer lezen over FloraHolland en de PSD2 wetgeving? Lees het volledige artikel in Het Vakblad voor de Bloemisterij editie 24. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties