PUUR Bloem & Binnen duurzaam gecertificeerd

Bloem- en interieurwinkel PUUR Bloem & Binnen, al 12,5 jaar gevestigd in het stadshart van Schoonhoven, zijn duurzaam gecertificeerd volgens de Barometer Duurzame Bloemist, niveau zilver. Eigenaren Nelleke Hoek en Judith van Vuurde vinden het belangrijk voor bestaande en toekomstige klanten bewuste keuzes te maken. ‘Wij geloven dat we allemaal bewuster met het milieu om moeten gaan.’

In juni ontving de winkel de zilveren status van de Barometer. De helft van de ingekochte bloemen en planten heeft een duurzaam keurmerk en dat is ruim 20% meer dan vereist. De eigenaren zijn daarmee onderweg naar de gouden status, dat als doel met stip aan de horizon staat. Het team van PUUR Bloem & Binnen koopt veelal het milieukeurmerk MPS-A(+) in, maar ook andere keurmerken zoals EKO/Biologisch, On the way to PlanetProof en Fairtrade/Max Havelaar zijn toegestaan.

Verantwoorde bedrijfsvoering

Het hele proces van certificeren heeft door de coronacrisis ongeveer een jaar geduurd. Van inkoopregistratie tot het doorvoeren van aanpassingen in de winkel, zoals het gebruik van verantwoorde schoonmaakmiddelen, maar ook energiezuinig rijden en LED-verlichting.  ‘Zaken als groene stroom, afvalscheiding en duurzaam verpakkingsmateriaal hadden wij al op orde, maar wij vonden de begeleiding via het bloemistencollectief FloraNL wel prettig. Dit maakte het certificeren voor ons wel makkelijker. Zij hadden de knowhow en hiermee werd ook wat werk uit handen genomen’, zegt Nelleke.

Bron en foto: FloraNL

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties