Recordaantal mensen bezoeken Kom in de Kas

  Het 40-jarig bestaan van Kom in de Kas is gevierd met een recordaantal bezoekers. 236.000 mensen bezochten de 200 glastuinbouwbedrijven in 26 regio’s verspreid over Nederland. De digitale speurtocht met de KomInDeKas app maakte met name de jeugd enthousiast voor de tuinbouw.

  Het weer was het evenement gunstig gezind. De zonnige zaterdagmiddag en zondag zorgden ervoor dat veel mensen de fiets pakten om naar de kassen te komen. Daar waren allerlei activiteiten georganiseerd om de bezoekers te laten zien en ervaren hoe innovatief de glastuinbouwsector is. Zo konden zij vragen stellen aan de kwekers, oogst- en sorteerlijnen in werking zien, producten proeven en genieten van bloemen en bloeiende planten.

  Speurtocht

  Met de KomInDeKas app konden kinderen meedoen aan de interactieve speurtocht door de kas. De kinderen waren zeer verrast door de 3D-figuurtjes die ze met de app op hun telefoon tot leven konden brengen. ‘Dit is echt iets wat de jeugd aanspreekt en ze enthousiast maakt voor een bezoek aan de kas, aldus een ouder.

   

  Bron: Kom in de Kas | Rolf van Koppen Fotografie