Recordstijging iDeal-betalingen, veel minder pinbetalingen

Het aantal betalingen met iDeal is in januari gestegen met 51,9% naar 96,8 miljoen betalingen. Een record in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, veroorzaakt door meer online aankopen vanwege de coronacrisis.

Dit meldt Retailnews op basis van cijfers van Betaalvereniging Nederland en iDeal. Sinds de oprichting van iDeal in 2005 heeft de betaaldienst niet zo’n grote stijging gerealiseerd en het absolute aantal iDeal-betalingen was niet eerder zo hoog. De stijging is het resultaat van een verschuiving naar online aankopen als gevolg van de coronacrisis.

De omzet van iDeal is in januari met 50,4% gegroeid tot €8,26 miljard en het gemiddelde bedrag per betaling lag op €85,31 (90 eurocent lager dan een jaar eerder).

Daling pinbetalingen

De groei van het aantal iDeal-betalingen staat haaks op het aantal pinbetalingen aan de fysieke winkelkassa’s. Dat percentage liep in januari terug met 29,4%. Het is de sterkste daling sinds Betaalvereniging Nederland de maandcijfers voor pinnen bijhoudt, aldus Retailnews.

Bron: Retailnews | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties