Bloem en Blad Vakmanschap Rembrandt-arrangementen in World Horti Center

Rembrandt-arrangementen in World Horti Center

0

Gelijk met de Trade Fair van Royal FloraHolland in Naaldwijk deden leerling-bloemisten in het World Horti Center (WHC) met kamerplanten hun uiterste best tijdens de zogenoemde  Rijksmuseumcontest.

foto: Andrew Aué

In het WHC gaven iets meer dan 20 tweedejaars studenten van de opleiding Bloemdesign Lentiz MBO Westland hun visie op kamerplanten  tijdens de Rijksmuseumcontest. Normaliter een jaarlijks terugkerend evenement waar de studenten kunst uit het Rijksmuseum met bloemen tot leven wekken. Dit jaar dus ook met planten. Onder meer het klompen VOC-schip van Solène de Jong (foto boven). De gouden klompen symboliseren de Gouden Eeuw waarin Rembrandt leefde. En de gekozen kleuren van de planten komen overeen met kleuren verf die hij vaak grof aanbracht op zijn schilderijen.

Het Rijksmuseum vindt de inbreng van de groene sector zo bijzonder, dat zij ieder jaar juryleden afvaardigt voor de beoordeling. De wedstrijd was 6 maart.

Winnaar werd Joëlle Kreeft van Bloem & Design Lentiz MBO Westland met ’De Stoel van Rembrandt van Rijn’.

Winnaar Joëlle Kreeft houdt dolblij twee bekers in haar hand. Foto Andrew Aué
Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar