Rijssen-Holten verkozen tot MKB-vriendelijkste gemeente

Gemeenten hebben tijdens de coronacrisis hun dienstverlening voor ondernemers verbeterd en ondernemers ervaren dat ook zo. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle gemeenten zich hebben uitgesproken. De MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland is – voor de derde keer op rij – Rijssen-Holten.

Ondernemers oordelen in dit coronajaar positiever over onder meer service, beleid en communicatie van hun lokale overheid dan in de voorgaande editie. Gemiddeld krijgen gemeenten het rapportcijfer 7 als het gaat om tevredenheid. Twee jaar terug stond dat verzamelcijfer nog op een 6,7. ‘Wat we zien, maar zeker ook van ondernemers in het land persoonlijk horen, is dat corona heeft gezorgd voor meer en intensiever contact met de lokale bestuurders en meer onderling begrip’, zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. ‘Veel gemeenten hebben zich extra ingespannen om door corona getroffen ondernemers te ondersteunen. Corona heeft veel ellende gebracht, maar heeft óók maar weer eens onderstreept hoe belangrijk ondernemers zijn voor de lokale economie en leefbaarheid.’

Trilogie Rijssen-Holten

Hoewel de concurrentie dichterbij komt, is Rijssen-Holten voor de derde keer op rij de MKB-vriendelijkste gemeente. De Overijsselse gemeente haalt behalve de hoogste overall score (7,9) ook de 1e positie waar het gaat om communicatie en beleid en de 3e op het gebied van de lasten (7,7 tegenover 6,4 gemiddeld).

Eindhoven mag zich op grond van het onderzoek de MKB-vriendelijkste stad noemen. De lichtstad van Nederland eindigt net achter Rijssen-Holten en vóór Almere op de tweede plek. ‘Ook van Eindhoven weten we dat het lokale bestuur in deze coronatijd steeds zeer intensief contact heeft gehad met ondernemers’, zegt Vonhof.

Bron en beeld: MKB-Nederland

In september 2021 brengt Bloem&Blad een trendspeciaal uit over het thema Lokaal Winkelen. Nog geen abonnement? Kijk hier voor de mogelijkheden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties