Rode planten: tuinplanten november

Op zoek naar wat vrolijkheid in de donkere dagen voor kerst? Rode tuinplanten als Ilex, Skimmia en Leucothoe zorgen voor kleur en leven in de tuin. Bloemenbureau Holland heeft verschillende planten in roodtinten verkozen tot Tuinplanten van de Maand november.

Ilex, Skimmia en Leucothoe bieden bloemen, bessen en gekleurd blad in een kleurenwaaier van rozerood tot felrood. Die kleuren maken niet alleen korte metten met de vaak grijze dagen van november, ze kunnen meteen dienst doen om volgende maand makkelijk wat puur natuur kerstsfeer in de tuin te scheppen.

Ilex groeit in streken met een gematigd klimaat, van hoog in de bergen tot langs de kusten van Azië, Europa, Noord-Afrika als in Noord- en Zuid-Amerika. Skimmia is inheems in de bossen van China en andere delen van Azië, zoals de Himalaya. En Leucothoe komt vooral voor in bergachtige bosgebieden van Noord-Amerika tot aan het Verre Oosten.

Waarop letten bij de inkoop

  • Let bij de inkoop van rode tuinplanten op de verhouding tussen potmaat, hoogte en dikte van de planten.
  • Check bij Ilex of er voldoende (zij)takken en bessen aanwezig zijn.
  • Bij Leucothoe is het belangrijk dat het blad zuiver is en geen bruine of oude bladeren in de plant zitten.
  • Alle planten moeten vrij zijn van ziekten en plagen, hoewel deze soorten daar niet heel gevoelig voor zijn.
  • Een goed advies geven bij de verkoop over standplaats, grondsoort en toepassing in de tuin, balkon of terras zal de verkoop stimuleren.

Presentatie en verkooptips

Rode tuinplanten komen eigentijds tot hun recht in een sobere, overzichtelijke opstelling in verschillende hoogtes. De basis mag verwijzen naar hergebruik, zoals bijvoorbeeld metalen tonnen, kratten of zinken bakken, om de duurzaamheidstrend terug te laten komen. De kleuren zijn sober: zwart, wit, grijs, bruin en matblauw, waarbij het krachtige groen en rood van de Rode Tuinplanten goed afsteekt.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties