Roos Maat wint voorronde Skills Heroes MBO Westland

De prijswinnaars van de voorronde van Skills Heroes 2020 zijn bekend. Studenten van de opleiding Lentiz| Bloem & Design hebben tijdens de voorronde van deze vakwedstrijden al hun kennis en creativiteit toegepast in vijf uitdagende opdrachten. Roos Maat won de wedstrijd.

Tweede- en derdejaarsstudenten kregen verschillende opdrachten waar zij vol enthousiasme mee aan de slag gingen. De studenten moesten onder meer een frameboeket maken, een pitch houden en een steekschuim hart met bijbehorende verkooprijsprijsberekening maken ter promotie van Oasis Black. De laatste opdracht was de ‘mysterybox’. Met de materialen uit de box, onder meer een kledinghanger, maakten de studenten een item voor in een kerstetalage.

De beoordeling lag in handen van twee externe assessoren. Zij keken niet alleen naar het uiteindelijke resultaat, maar namen het hele proces mee in de beoordeling. Nadat alles scores waren opgeteld, werden de winnaars van de voorronde bekendgemaakt. Roos Maat won de eerste prijs, tweede werd Bernadette Grootscholten en derde Lotte van der Meer. Roos gaat door naar de kwalificatieronde van Skills Heroes op vrijdag 24 januari in Velp, waar zij tegen andere MBO-scholen zal strijden om een felbegeerde plaats in de finale van Skills Heroes begin maart in Leeuwarden.

Vakwedstrijden

Skills Heroes Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Door het meedoen aan Skills Heroes-vakwedstrijden krijgen deelnemers de kans te excelleren in hun vak. Daarnaast ontwikkelen ze hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs.

Bron en foto’s: Lentiz

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties