Rotterdamse bloemist kan dagje uit

Een simpel briefje op zijn deur, heeft de Rotterdamse bloemist Cor Hofman tot een bekende Nederlander gemaakt. De ondernemer, die al jaren niet op vakantie was geweest en nu een dagje vrij nam, krijgt zelf hulp uit onverwachte hoek.

,,Mijn vrouw zei tegen mij, als je nou eens niet een dag vrij neemt ga ik op zoek naar een andere vent!!! Dus ben ik vandaag dinsdag 19 januari gesloten. Cor.’’ Deze boodschap had Cor Hofman van de gelijknamige bloemenhandel in Rotterdam eerder deze week op zijn deur gehangen. Behalve een leuke dag voor de ondernemer en zijn vrouw, betekende het ook belangstelling in de media.

Hulp in de winkel
Q-music dj’s Mattie en Wietze belden in hun uitzending van 21 januari, de bloemist op en boden hem aan een dagje in de winkel te komen werken. Cors eerste reactie in onvervalst Rotterdams: ,,Mij hebbie. Maak er dan een weekie van.’’ Toch sputterde hij wat tegen. Het leek hem niet te doen, maar daar namen de dj’s geen genoegen mee. De afspraak dat zij een dag de zaak van Cor en Anita gaan bemannen, is gemaakt.

Foto: Jitske-Sophie Venema