Route du soleil door Bollenstreek promoot zonnebloem

In juli stond de zonnebloem op de Bloemenagenda van Mooiwatbloemendoen.nl en dat vierde de promotieorganisatie met een bijzonder evenement: de Zonnebloemrally. Groenredacteuren en bloggers promootten met deze ‘route su soleil’ de zonnebloem.

Begin juli reden acht Deux-chevauxs een fotogenieke route door de Bollenstreek naar zonnebloemkweker Steenwijk Abbenes. De auto’s, versierd met bloemstukken vol zonnebloemen, werden bestuurd door redacteuren van bekende tijdschriften en bloggers. Zij bezochten onderweg een bloemist en stopten bij een tableau vivant gemaakt door The Wunderkammer. Bij de kweker konden de redacteuren zonnebloemen plukken en kregen ze een lunch aangeboden.

Blogs

Het doel van de rally was om de zonnebloem goed in het pr-zonnetje te laten zetten, zowel online als in print. En dat deden ze. Met artikelen, blogs, Facebook- en Instagramposts en Instastories kreeg de bloem flink wat aandacht, wat resulteerde in een totale pr-waarde van bijna €300.000. MooiMooiwatbloemendoen.nl maakte ook een filmpje over de Zonnebloemrally.

Bron en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties