Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Royal FloraHolland deed het goed, maar bikini-babes scoorden beter

  Royal FloraHolland deed het goed, maar bikini-babes scoorden beter

  0

  Terugkijkend op 2017 heb jij als bezoeker van de website van Bloemisterij vooral onze nieuwsberichten over Royal FloraHolland vaak aangeklikt. Toch is er één bericht dat in het afgelopen jaar zonder twijfel het meest is bekeken: dat was het nieuwsbericht over de medewerksters van bloeiende plantenkwekerij Sjaak Buijs in De Lier die tijdens een bloedhete lentedag in mei, gehuld in badkleding, hun zonnebloemen koel hielden door ze een verkwikkende douche te geven.

  Het bericht ’Bikini-babes broezen bij Buijs’ verscheen op maandag 29 mei, een dag waarop de temperaturen in de kas bij Buijs de 30ºC ruimschoots overstegen. En hoewel de tekst van het bericht – we geven het toe – weinig om het lijf had, heeft het aan lezers niet ontbroken.

  ANP COPYRIGHT VIDIPHOTO

  Ook ongezouten meningen werden het afgelopen jaar goed gelezen. Zo eindigt een column van algemeen directeur Marco van Zijverden van Dutch Flower Group op de tweede plaats van meest gelezen berichten. In het in mei verschenen opiniestukje met de titel ’De spiegel voorhouden’ verweet hij veilingtopman Lucas Vos de bloemenhandel ten onrechte te hebben beschuldigd van een gebrek aan innovatief karakter.

  Verder scoorden berichten over zaken die naar criminaliteit rieken of daar in de verte mogelijk mee te maken zouden kunnen hebben, zeer goed. Dat bewijst het in maart verschenen bericht ’Bedrijven bereiden zich voor op grootschalige legale wietteelt’ eens te meer. Het bericht staat op een derde plek in onze ranglijst.

  Zoals gezegd wordt vrijwel alles dat over Royal FloraHolland gaat, goed gelezen. Als zich in zo’n bericht dan ook nog een nieuwe speler in het grote spel der bloemenmarktplaatsen aandient, weet je als vakblad zeker dat veel mensen het zullen gaan lezen. We hebben het over het bericht ’ClockOnline gaat strijd aan met landelijke klokken FloraHolland’ dat in juli op onze site verscheen. Goed voor plaats vier.

  En ja, als de glastuinbouw de landelijke televisie haalt, kan berichtgeving daarover ook rekenen op de warme belangstelling van een leger aan lezers. Het bericht ’Verontruste telers en handelaren aan het woord in EenVandaag’, dat in augustus verscheen, bezet daardoor de vijfde plaats in ons lijstje van populairste berichten van 2017.

  Reageer op dit artikel

  avatar