Royal FloraHolland stelt beeldveilen uit

  Royal FloraHolland gaat het beeldveilen van planten, dat op 4 oktober ingevoerd zou worden, uitstellen. Daarnaast komt er in september een extra algemene ledenvergadering.

  Dit is de uitkomst van het gesprek tussen een delegatie van FloraHolland en de actiegroep Behoud de Plantenklok. Dit blijkt uit een pamflet dat de veiling vrijdagmorgen 25 augustus in de kopersbanken op de plantenklokken in Naaldwijk heeft gelegd.

  FloraHolland stelt het beeldveilen uit omdat ze begrijpt dat het stoppen met de fysieke karren voor de klokken op 4 oktober te vroeg is omdat de benodigde beelden kwalitatief niet goed genoeg zijn. ‘Afgesproken is dat de implementatie op een andere wijze gaat geschieden met specifieke hulpmiddelen voor kwekers en klanten. Hierover worden afspraken gemaakt die toegelicht gaan worden op een extra Algemene Ledenvergadering die in september wordt gehouden’, aldus het pamflet dat op FloraHolland papier is gedrukt maar niet is ondertekend. Op de extra alv gaat niet gestemd worden over het beeldveilen van planten.

  Volgens FloraHolland was het overleg tussen de FloraHolland-delegatie en de actiegroep goed. ‘De aanwezigen hebben aangegeven dat nut en noodzaak van digitalisering wordt ingezien.’

  Bron en foto: Vakblad voor de Bloemisterij

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties