Rozenfestival zoekt rozentatoeages

Stichting Rozendorp Lottum is voor het Rozenfestival op zoek naar tatoeages met rozen. Mensen die een tatoeage van een roos hebben en deze professioneel willen laten fotograferen, kunnen zich melden bij de stichting.

Bob Obers, bestuurslid van Stichting Rozendorp Lottum: ,,Het thema van het Rozenfestival is dit jaar Rozen uit de Kunst. Bij kunst wordt snel gedacht aan schilderijen en beeldhouwkunst. Het maken van tatoeages is echter ook een kunstvorm die vakmanschap vereist en die we graag op het Rozenfestival een plek willen geven. We zijn daarom op zoek naar mensen die een tatoeage hebben van een roos. Van de vijf mooiste tatoeages maken we vervolgens een fotoreportage die we presenteren op het festival.’’

Johan Huisman
De foto’s van de tatoeages worden aangekleed met bloemwerk. Daarvoor wordt samengewerkt met freelance arrangeur Johan Huisman uit Balk. ,,Het is de eerste keer dat Johan meewerkt aan het Rozenfestival. Tijdens het Rozenfestival zal hij op basis van de tatoeages een indrukwekkend object realiseren.’’, aldus Obers.

Aanmelden
Mensen die zich willen aanmelden kunnen tot en met 30 juni een foto van de tatoeage per mail sturen aan info@rozendorp.nl. Uit de inzendingen worden de vijf mooiste tatoeages geselecteerd.
Het Rozenfestival vindt plaats van 12 tot en met 15 augustus in het centrum van Lottum. Tijdens het festival is het centrum aangekleed met miljoenen rozen die verwerkt zijn in objecten, tuinen en mozaïeken.

Bron: Stichting Rozendorp Lottum | Foto: INGImage