Schoolkinderen planten tulpenbollen bij Vondelmonument

Woensdag 31 oktober vond voor de derde keer een Tulpenplantdag plaats, georganiseerd door het Tulp Festival, Bulbs4Kids en Vrienden van het Vondelpark. Als startschot van het plantseizoen van bloembollen maakten tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool een begin met het planten van 30.000 tulpenbollen bij het Vondelmonument in Amsterdam.

De tulpen werden, naar een vooraf gemaakt ontwerp, geplant. Dit ontwerp bestaat uit kleurvlakken die geometrisch met elkaar verbonden zijn. De groepjes kinderen plantten de juiste kleur in de vakken. Tientallen vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark maken de beplanting de komende weken af. In het voorjaar omringt het kleurrijke tulpentapijt het Vondelmonument.

De Tulpenplantdag is de aftrap voor Bulbs4Kids. In de week van 5 november ontvangen 2.285 basisscholen verdeeld over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada, een Bulbs4Kids pakket. Dit is een compleet lespakket, inclusief een gevarieerd assortiment bloembollen. Hiermee ontdekken zo´n 80.000 basisschoolkinderen met elkaar, op een leuke manier bloembollen.

Bron en foto’s: Bulbs4Kids

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties