Sebastian Herkner designer van het jaar Maison&Objet

Elke editie zet Maison&Objet, de internationale vakbeurs voor woondecoratie in Parijs, de schijnwerpers op de meest kenmerkende en actuele internationale designers en decoratiemerken. Tweemaal per jaar kiest de vakbeurs een designer van het jaar, voor de januari editie betreft het een ‘designer’ profiel en voor de september editie een ‘binnenhuis/projectarchitectuur’-profiel. Tijdens de aankomende beurseditie, van 18 tot en met 22 januari, gaat de aandacht uit naar interieurarchitect Sebastian Herkner.

De 37-jarige Duitse ontwerper Sebastian Herkner, opgeleid aan de Universiteit van Kunst en Design Offenbach, heeft een groeiend aantal samenwerkingsverbanden met internationale designhuizen in zijn portfolio. Hij staat bekend om zijn designvormen die balanceren tussen traditioneel en innovatief en heeft daar de afgelopen tien jaar veel onderscheidingen voor mogen ontvangen. Sinds de creatie van zijn studio in 2006 in Offenbach aan de Main, een voorstad grenzend aan Frankfurt, richt hij zich onverminderd op het creëren van ontwerpen die traditie, creativiteit, technologieën en vakmanschap combineren.

Zijn toewijding aan het vakmanschap leidde hem naar zijn eerste belangrijke doorbraak in zijn carrière als ontwerper, namelijk de ‘Bell-tafel’ waarvan de stalen en koperen bovenkant rust op een in een eeuwenoude Beierse glasfabriek vervaardigde mond geblazen glazen voet. ‘Het is belangrijk om dit vakmanschap te bestendigen en het een nieuw leven in te blazen voordat het verloren gaat, het is namelijk een integraal onderdeel van ons cultureel erfgoed’, zegt Herkner.

Bron en foto: Maison&Objet

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties