Shop for a Week in Amsterdam: A Rose is a Rose is a Rose

  Bloemkunstenaars en stylistencollectief The Wunderkammer opent op vrijdag 25 mei een nieuwe tentoonstelling en winkel met het thema ‘A Rose is a Rose is a Rose’ in het grachtenpand van Lensvelt, aan de Herengracht in Amsterdam. Voor deze twintigste editie werken Florian Seyd en Ueli Signer samen met Aleia Roses.

  Voor de jubileumeditie creëert The Wunderkammer een bijzondere beleving. De Shop for a Week – A Rose is a Rose is a Rose wordt een kunstzinnige creatie waar de bezoeker kan ronddwalen in een imposant decor van meer dan 10.000 rozen. ‘Leven gaat over liefde en wat symboliseert liefde beter dan een rode roos?’, aldus de arrangeurs.

  De Shop for a Week bevindt zich in verschillende ruimtes. In de eerste kamer is het gevoel strak en modern. De vloer is verdwenen onder een veld van Aleia-rozen waar de bezoeker doorheen kan lopen. In enkele aftakkingen staan gedecoreerde tafels. In de tweede ruimte wordt een rijk en warm decor neergezet passend bij het 17e -eeuwse plafond. Een grote eettafel, ontworpen door Ueli Signer, zal rijk worden ingedekt als een 17e -eeuws stilleven met een combinatie van objecten en een overvloed aan rozen.

  Locatie en openingstijden

  De Shop for a Week is geopend van vrijdag 25 mei tot en met zondag 3 juni van 11.00 tot 18.00 uur.  De toegang is gratis. De tijdelijke winkel is te vinden aan de Herengracht 178 in Amsterdam.

  Bron: The Wunderkammer | Foto: Jeannine Govaers

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  gift morocco
  gift morocco
  4 jaren geleden

  interesting thanks for your post