Shorttrackster Lara van Ruijven krijgt eigen lelie

Tijdens de start van de Dutch Lily Days, op 4 juni bij Onings Holland, krijgt wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven haar eigen lelie. Met het dopen van de lelie opent de shorttrackster de negende editie van de landelijke lelievierdaagse.

Een shorttrackster bij de opening van een evenement voor de lelieteelt: het is minder verrassend dan het lijkt, legt exportmanager Paul Onings uit. ‘Het Westland wordt steeds bekender als kweekvijver van topsporters. Denk aan Kiki Bertens en Arantxa Rus bij tennis, Mandy Mulder met zeilen en Mandy van den Berg in het voetbal. Lara van Ruijven vertelt tijdens de opening bij Onings Holland over haar weg om de top te bereiken en het belang van samenwerken. Een mooie parallel met de lelieteelt en de Dutch Lily Days.’

De 26-jarige Naaldwijkse werd in maart van dit jaar als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioene op een individuele afstand, de 500 meter. Leerlingen van MBO Westland, richting Bloem & Design, fleuren de openingsceremonie op met lelie-arrangementen.

Bron: Dutch Lily Days | Foto: Shutterstock en Dutch Lily Days

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties