Sion introduceert Sion Trend Lab tijdens Flower Trials

Phalaenopsis-veredelaar Sion introduceert in juni het Sion Trend Lab. In samenwerking met trendvertaler Sandra Könings van Trendlogic presenteert Sion op het bedrijf jaarrond de sierteelttrends voor 2019 en 2020.

‘De Phalaenopsis continu vernieuwen, dat is de missie van Sion. Niet alleen op het gebied van individuele raseigenschappen, maar ook op het gebied van marketing. Wij streven ernaar jaarrond onze klanten én hun klanten te inspireren met de nieuwste rassen, trends, toepassingen en concepten’, aldus directeur-eigenaar Eric Moor. Daarom introduceert het bedrijf het Sion Trend Lab: een wereld vol inspiratie voor bloemisten, kwekers, exporteurs, groothandel, retailers en social influencers. In het lab belanden de nieuwste rassen rechtstreeks uit de testruimtes, trendverhalen komen tot leven en planten en design worden onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Trendkaarten 2019-2020

De nieuwste trends voor 2019 en 2020 zijn vertaald naar de verschillende marksegmenten. Zo wordt de bezoeker in het Luxury segment (tuincentrum en bloemist) ondergedompeld in de wereld van glitter en glamour en wordt de Phalaenopsis gecombineerd met zilver, goud en de nieuwste metallics. In het Specially-gedeelte (tuincentrum en supermarkt) komen de nieuwste droogbloementrend en ‘arts en crafts’ samen met de Phalaenopsis aan bod en in de Fancy-presentatie (super- en bouwmarkten) is de hoofdrol weggelegd voor geometrie en kracht. Om de trends toe te passen in de praktijk zijn exclusief voor relaties trendkaarten ontwikkeld met pmskleuren, keramiek en bijpassende rassen. De trendpresentatie is mede tot stand gekomen met Greencre8, Koen Pack, Lehner Wolle, Pottery Direct, Van Nifterik en VBI Filippo.

Hoogtepunt van de Flower Trials is het jaarlijkse Exclusive Flower Dinner op het bedrijf. Dit diner is bedoeld om de samenwerking in de keten te bevorderen. De Flower Trials bij Sion zijn uitsluitend toegankelijk voor vakgenoten. De openingstijden zijn: dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni van 8.00-18.00 uur, zaterdag 15 juni van 8.00-12.30 uur.

Bron en foto: Sion

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties