Bloem en Blad Sky garden promoot groene werkplekken

Sky garden promoot groene werkplekken

0

Op initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) is de ‘Sky garden’ ontwikkeld, die de voordelen van groene werkplekken met voldoende daglicht communiceert. Het is een vergaderpaviljoen vol planten bovenop het dakterras van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag.

De Sky garden laat de voordelen van groen op de werkplek zien, in een circulair gebouwd paviljoen vol daglicht en innovatieve plantensystemen. Het paviljoen is ontworpen door de Haagse start-up Fungalogic en SIGN en is het komende jaar te boeken als vergaderzaal door de gebruikers van beide ministeries. Gebruikers kunnen ervaren hoe aangenaam het is te werken in een ruimte met veel binnengroen en daglicht.

Groen doet goed
Uit wetenschappelijk onderzoek, onder andere van de Topsector Tuinbouw, blijkt dat groen het stresshormoon cortisol vermindert, mensen creatiever maakt en het werkplezier verhoogt. Mensen in een groene omgeving voelen zich fitter, maken minder typefouten, ervaren minder stress en zijn minder agressief. Ook de werkgever heeft daar baat bij: medewerkers zijn productiever.

Groene innovaties
Het paviljoen is ingericht met verschillende innovatieve plantensystemen. Planten reinigen de lucht en zorgen voor voldoende bevochtiging. De modernste groene systemen meten de luchtkwaliteit met sensoren: is de lucht verontreinigd of te droog, dan zorgen ventilatoren voor een luchtstroom langs de planten.

Bron en foto’s: SIGN

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar