Bloem en Blad Startschot voor Groen onderwijscentrum Go2 gelost

  Startschot voor Groen onderwijscentrum Go2 gelost

  0

  Annemarie Moons, bestuursvoorzitter van het Wellantcollege, gaf op 4 april het startschot voor Go2 van Groen onderwijscentrum. Dankzij de toekenning van een landelijke subsidie kunnen tal van initiatieven worden ontwikkeld door het Groen onderwijscentrum samen met het tuinbouwbedrijfsleven in de Greenports Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek en Boskoop.

  Ruim vijftig bedrijven hebben zich al aangemeld als partner van Groen onderwijscentrum. De belangrijkste doelen zijn dat meer jonge mensen kiezen voor een carrière in de groene sector en dat het geboden onderwijs beter aansluit op de vraag van het bedrijfsleven, zowel voor nieuwe als voor bestaande medewerkers. Voor alle activiteiten geldt dat het onderwijs en de praktijk elkaar weten te vinden en nauw samenwerken. ‘Onderwijs en bedrijfsleven zijn samen aan zet en een actieve rol van het bedrijfsleven is echt nodig nu de overheid zich steeds meer terugtrekt uit het groene onderwijs’, aldus Mariska Foppen, directeur Waterdrinker.

  In de praktijk leren

  In deelsessies konden deelnemers vanuit onderwijs, bedrijfsleven en overheid direct met elkaar een aantal prioriteiten benoemen. Een greep uit de vele conclusies: verklein de afstand tussen bedrijfsleven en onderwijs met een vast aanspreekpunt per bedrijf; zorg als bedrijf dat de opleidingen weten welke vakkennis nodig is; laat studenten veel in de praktijk leren, zowel in projectvorm als tijdens stages en coach studenten vanuit de bedrijven en laat studenten hun internationale skills ontwikkelen.

  Bron en foto: Groen onderwijscentrum

  Reageer op dit artikel

  avatar