Startup Upperbloom wil de stad in bloei zetten

Upperbloom werkt met een plantenabonnement met groengarantie en twee of drie plantenwissels per jaar. Dit alles met doel om het ‘balkonieren’ een impuls te geven en zo de stad in bloei te zetten. De Nederlandse startup sleepte een investering van Shawn Harris – bekend van Dragons’ Den – in de wacht en heeft daarmee onder meer het plantenaanbod uitgebreid.

Het plantenabonnement van Upperbloom maakt het aanleggen van een eigen stukje groen, ook vierhoog achter, haalbaar en eenvoudig. Voor elke situatie of locatie is er een plantenset inclusief plantenbakken bekroond met de Red Dot Design Award. De balkonier van Upperbloom verzorgt installatie en plantenwissels met seizoensplanten, zodat elke buitenplek het hele jaar groeit en bloeit. De geretourneerde planten krijgen een tweede leven in de vollegrond of worden compost. Er zijn acht zomerse plantensets met planten op kleur, verse kruiden, lavendel, aardbeien en planten die bijen of vlinders aantrekken.

Groene impact op de stad

Onderneemster Shawn Harris investeerde vanuit Orange Wings in de startup: ‘Ik heb de transformatie die bloemen teweeg kunnen brengen in de urban jungle altijd indrukwekkend gevonden. Ik ben dan ook blij dat ik als investeerder betrokken ben bij deze groene impact op de stad.’

Kennis opdoen bij kwekers

Upperbloom is opgericht door ondernemers Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek. Het zaadje werd geplant in 2018, toen Sam van zijn moeder een mooi gevulde plantenbak kreeg. Zijn balkon werd sfeervoller, vaker gebruikt en het uitzicht vrolijkte ook de woonkamer op. Sam begon zich te verdiepen in bloemen en planten, deed kennis op bij kwekers en ging op kleine schaal aan de slag met het verkopen van gevulde plantenbakken. Samen met Tom werkte hij het idee uit. Elk seizoen worden samen met kwekers en vakspecialisten nieuwe plantensets ontwikkeld, het opkweken en vullen gebeurt met tuinderij Pantar in Amsterdam. Abonnementen inclusief planten, plantenbakken, wissels, bezorging en installatie vanaf €9,90 per maand.

Sam van der Zanden, Tom van Ruitenbeek en Shawn Harris van Orange Wings.

Bron en foto’s: Upperbloom

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties