Het platform Summerflowers professionaliseert

Stichting Summerflowers wil in 2019 uitbreiden en verder professionaliseren om het platform rendabel en onafhankelijk te maken.

Na zeven jaar is Summerflowers uitgegroeid tot vertegenwoordiger van ruim 70 zomerbloementelers met een gezamenlijke productie van ruim 150 miljoen stelen/takken per jaar. Wekelijks informeert het platform ruim 230 kopers over het actuele en aankomende (klok)aanbod. Hierdoor kunnen relatief kleine (niche)producten toch goed zichtbaar blijven. De wijze van verhandeling is geheel aan de kweker.

Dit jaar is Summerflowers een stichting geworden en zijn naast oprichter en drijvende kracht Henk van den Berg de voormalig veredelaar Goos Bartels en Marleen van Arendonk toegetreden tot de organisatie. De doelstelling is dat het platform in 2019 nog verder professioneel kan worden uitgebouwd. De organisatie wordt verder uitgebreid zodat Summerflowers voor 2020 een rendabel en onafhankelijk informatieplatform kan zijn. Op Facebook is zij met ruim 50.000 volgers één van de grotere partijen in de bloemenwereld. Summerflowers ontvangt sinds 2017 een jaarlijkse financiële bijdrage van Fonds Stimuflori, dat projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de sierteelt ondersteunt, mits het geen individuele bedrijven betreft.

Trade Fair Aalsmeer

De afgelopen maanden heeft de stichting veel bloemen getoond op diverse grote podia, onder meer op Fleuramour, bij corso’s, Floral Fundamentals, de Chelsea Flower Show, de Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk en op tv met ondersteuning van Rob Verlinden.  Een nieuwe activiteit was het bloemkunstfestival op kasteel Groeneveld. Samen met bloemisten is er twee keer een VIP-kwekerstoer gemaakt om het contact tussen de teler en de bloemist te verbeteren.

Van 7 tot en met 9 november is Summerflowers op de Royal FloraHolland Trade Fair met kwekers aanwezig. Op de beurs wordt de vernieuwde website gepresenteerd die, net als de Facebookpagina, op de toekomst is voorbereid. In één oogopslag kan zowel de handel als de bloemist nog meer en gemakkelijker informatie vinden over het assortiment. Tijdens de Trade Fair wordt feedback verzameld om de nieuwe website na lancering nog beter aan te laten sluiten op de wensen van de handel en de bloemist.

Bron en foto: Summerflowers

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties