Studenten Bloem & Design Lentiz exposeren hun werk online

Studenten van de opleiding Bloem & Design van Lentiz|MBO Westland hebben voor het vak design met hun eigen creatieve vrijheid een kunstwerk gemaakt. Deze werken zijn nu online te zien. Het werk zou oorspronkelijk tentoongesteld worden tijdens een event van de nieuwe Bavo KoepelKathedraal in Haarlem.

De studenten hebben voor de opdracht onderzoek gedaan naar ontstaanshandelingen, duurzaamheid en ze hebben zich laten inspireren door enkele kunstenaars die in het verleden en het heden in de KoepelKathedraal Haarlem hun sporen hebben nagelaten. Naast het kunstwerk hebben de studenten ook een ontwerpmap en een A3-presentatiemap verzorgd met hun planning, ontwerpen, moodboards, storyboards, begroting, commerciële prijs, beeldanalyse en een persoonlijke pitch.

Het werk van tweedejaarsstudent Jasmijn.

Kaarsvet smelten

Jasmijn, tweedejaarsstudente Bloem & Design, vertelt: ‘Normaal gesproken beschikken we op school over een ruim praktijklokaal waar we gebruik kunnen maken van heel veel verschillende materialen. Aangezien de school nu gesloten is, ben ik er thuis mee aan de slag gegaan. Als thema heb ik gekozen voor discriminatie met daarbij de regenboogkleuren als uitgangspunt. Nadat ik mijn idee in een schets had uitgewerkt, ben ik in de keuken en tuin met mijn kunstwerk aan de slag gegaan. Allereerst heb ik met verf een piepschuimhoofd in verschillende huidskleuren gesponst. Daarna heb ik met verschillende kleuren kaarsvet gewerkt. Aangezien dit een nieuwe techniek was, heb ik hier digitaal ondersteuning gekregen van mijn docent. Ook mijn familie heeft me geholpen. Het smelten van het kaarsvet was best een ingewikkelde klus. Na afloop was de keuken dan ook een ravage en heb ik het gasfornuis flink moeten boenen. Ik raad ook aan dit niet zomaar thuis te gaan doen, maar ik ben wel enorm blij met het resultaat!’

Het kunstwerk van Jasmijn en de werken van haar medestudenten zijn hier online te bekijken.

Bron en foto’s: Lentiz

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties